Let op! Wij hebben de werkzaamheden in het kader van Law Book neergelegd en geven dus geen juridisch advies meer vanuit deze pagina

Gratis rechtshulp Zwijndrecht

Werkwijze

Om uw vraag of probleem uit te leggen, kunt u telefonisch contact opnemen binnen de spreekuren, of kunt u een intakegesprek inplannen. Hierna gaan wij aan de slag met uw vraag, waarna in een tweede gesprek het advies aan u wordt overhandigd.   

Law Book's werkwijze

1. Plan een intakegesprek in waarin u uw juridisch vraagstuk of probleem aan ons voorlegt in een persoonlijk gesprek.  Bij voorkeur kunnen wij dit gesprek ook telefonisch voeren. Het inplannen van een intakegesprek kunt u doen via het contactformulier.


Tijdens het eerste gesprek zullen de relevante feiten en/of gebeurtenissen worden genoteerd. Daarnaast zullen er contactgegevens uitgewisseld worden in verband met het plannen van het tweede gesprek (het adviesgesprek). Wij proberen altijd tijdens het intakegesprek al aan te geven wanneer u het advies kunt verwachten.


2. Na het intakegesprek gaan wij, aan de hand van de informatie die wij van u hebben verkregen, aan de slag met uw vraag. Dit zal, afhankelijk van de vraag of het probleem, gemiddeld tot 3 werkdagen in beslag nemen. 


3. Na het schriftelijk opstellen van uw advies, plannen wij een tweede gesprek in. Dit is het adviesgesprek (kan ook telefonisch). Hierin overhandigen wij u het gratis advies en geven wij hierbij de uitleg die u nodig heeft. Ook is er tijdens het adviesgesprek ruimte om eventuele extra vragen omtrent het advies te stellen. 


Mocht er uit het advies naar voren komen dat het nodig is dat u een schriftelijk stuk (denk aan een brief of een bezwaarschrift) stuurt aan een instantie of overheidsdienst, dan kunt u hiervoor ook bij ons terecht. De medewerkers van Law Book beschikken over de benodigde expertise om voor u een schriftelijk stuk op te stellen.  Hiervoor brengen wij een bedrag van €47,25,- in rekening, dit bedrag is exclusief het (aangetekend) laten verzenden van het stuk. Uiteraard kunt u ook zelf voor de verzending zorgen. 


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er verdere vervolgstappen nodig zijn. Mocht u onze hulp hierbij willen inschakelen, dan willen wij u hier uiteraard ook mee helpen. Wel zijn hier verdere kosten aan verbonden, hierover zullen wij met u in overleg treden.